Klantverhaal Notariskantoor Familierecht Meuwese

Notariskantoor Familierecht Meuwese

Dankzij de solide IT-infrastructuur van For All IT kon Familierecht Meuwese vanaf dag één efficiënt en betrouwbaar opereren

Familierecht Meuwese, een nieuw notariskantoor opgericht door Ineke Meuwese na twintig jaar ervaring bij Dirkzwager, heeft haar IT-uitdagingen succesvol aangepakt dankzij de expertise van For All IT. Ineke Meuwese, een notaris gespecialiseerd in familierecht, deelt haar verhaal over hoe ze het kantoor vanaf het begin heeft opgebouwd en alle uitdagingen die ze daarbij heeft overwonnen.

Het startschot van Familierecht Meuwese

In 2023 besloot Ineke Meuwese, na twintig jaar bij Dirkzwager te hebben gewerkt, haar eigen notariskantoor op te richten. Samen met vier collega’s die ook bij Dirkzwager vandaan kwamen, specialiseerde zij zich in familierecht. Ineke vertelt: “We zagen dat familierecht wel een aparte tak van sport was. Het was een vrij natuurlijk proces om onze eigen weg in te slaan.”

De startdatum van het kantoor hing af van diverse commissies en was daardoor onzeker, wat de planning complex maakte. Desondanks begonnen ze met het plannen van de benodigde stappen. Ineke vertelt: “Je weet niet wanneer het zover is, dus begin je letterlijk met zoeken. Je start bij een kantoorruimte en zoekt vervolgens de andere partijen erbij.” Dankzij de voortdurende communicatie tussen Ineke Meuwese en onze accountmanager Niels, hadden we de flexibiliteit om Familierecht Meuwese in te richten zodra het akkoord er was.

Naadloze IT-infrastructuur door samenwerking

Bij de oprichting van haar kantoor wist Ineke dat een solide IT-infrastructuur cruciaal was. Ze had betrouwbare werkplekken, een stabiele internetverbinding en efficiënte communicatiesystemen nodig. Vanuit mond-op-mond hoorde ze goede verhalen over For All IT en besloot de samenwerking aan te gaan. Ons team begon met een uitgebreide analyse van de IT-behoeften van Familierecht Meuwese. We zorgden voor de juridische werkplekken, zetten een betrouwbare netwerkinfrastructuur op en waarborgden veilige communicatiemiddelen. Ineke waardeerde vooral de soepele samenwerking tussen ons en onze partners, zoals de printerleverancier, Notarisdossier en Sollie. Zo vertelde Ineke: “Zowel de printerleverancier als Sollie, Notarisdossier en For All IT werkten uitstekend samen. Het was heel prettig dat ze onderling konden schakelen zonder dat ik ertussen hoefde te staan.” De migratie naar de nieuwe IT-infrastructuur verliep soepel dankzij de duidelijke communicatie en onze aanwezigheid op locatie. Consultants en engineers waren persoonlijk aanwezig om de migratie te begeleiden, zowel technisch als organisatorisch, om het project in goede banen te leiden. Ineke had veel vertrouwen in ons team: “De migratie verliep soepel. Het was fijn om me daar geen zorgen om te maken.”

Begrijpelijke IT op maat

Ineke benadrukt haar lage affiniteit met ICT, net als veel notarissen. Wij vermeden ICT-jargon en legden alles begrijpelijk uit, zodat zij en haar team zich op hun core business konden richten. “Een groot pluspunt is de vriendelijke en geduldige hulp,” zegt Ineke tevreden. Dankzij onze Single Point of Contact-methode konden Ineke en haar medewerkers met diverse vragen bij ons terecht, zowel voor internet en printers als voor de juridische werkplekken.

Dankzij onze inzet functioneert Familierecht Meuwese nu met een betrouwbare en efficiënte juridische werkplek. De IT-migratie was een succes, “als je je computer aanzet, loopt het,” aldus Ineke Meuwese. De juridische werkplek biedt flexibiliteit; medewerkers kunnen overal werken, zelfs in het buitenland. Ineke ervoer dit tijdens haar verblijf in Frankrijk: “Welke locatie je ook inlogt, het gaat even makkelijk.” De juridische werkplek zorgt ervoor dat de medewerkers altijd en overal productief kunnen zijn, zonder technische hindernissen. Ineke waardeert de betrouwbaarheid en flexibiliteit van de juridische werkplek, die de kern vormt van hun dagelijkse werkzaamheden.

Onze nazorg

Bij For All IT vinden we de nazorg even belangrijk als de daadwerkelijke migratie zelf. Medewerkers moeten is staat zijn om alle functionaliteiten uit de nieuwe omgeving te halen. Na de migratie bleven we daarom op locatie voor nazorg en ondersteuning. Ineke en haar team vonden de zorg na de IT migratie erg prettig: “Het was erg fijn jullie direct beschikbaar waren voor de eerste vragen. snel en behulpzaam.”. Zo zorgden we ervoor dat de medewerkers van Familierecht Meuwese bekend werden met de functionaliteiten binnen Microsoft 365 en Cloud. Zelfs in de avonduren en weekenden was Niels, de accountmanager beschikbaar. “Niels was altijd wel bereikbaar en hij fixte het altijd. Op geen enkel moment is dat traject ook stroperig geweest,” benadrukt Ineke.

Conclusie

De samenwerking heeft ervoor gezorgd dat Familierecht Meuwese vanaf dag één operationeel en efficiënt kon werken. Het kantoor beschikt over een betrouwbare IT-infrastructuur die voldoet aan hun specifieke behoeften. De persoonlijke benadering en de continue ondersteuning hebben bijgedragen aan het succes van het notariskantoor. Ineke Meuwese is zeer tevreden over de dienstverlening en heeft vanaf dag 1 de kernwaarden van For All IT gemerkt, daadkracht, betrokken en met elkaar. Samen met onze partners hebben we ervoor gezorgd dat een nieuw notariskantoor binnen zeer korte tijd operationeel kan worden.

Wat kunnen we voor jou betekenen?