ICT migratie

Zo zorgeloos kan ICT migratie zijn

Bij For All IT begrijpen we dat ICT migratie een uitdagende en complexe onderneming kan zijn. Zo snappen we dat je je afvraagt of jouw organisatie kan blijven draaien tijdens de migratie en of de verandering daadwerkelijk verbetering zal brengen. Daarom gaan wij verder dan alleen migratie. We begeleiden jouw team actief, zodat de verandering succesvol wordt omarmd. Benieuwd hoe we dat doen? Lees hier hoe wij een zorgeloze migratie regelen, waarbij de bedrijfsactiviteiten ononderbroken blijven.

1. Kennismaking

Bij For All IT beginnen we niet zomaar met ICT migratie. Graag spreken we eerst samen af voor een kop koffie. Dit gesprek biedt de gelegenheid om de tekortkomingen van de huidige omgeving te onderzoeken. Samen kijken we hoe we deze uitdagingen kunnen omzetten in kansen voor vernieuwing en verbetering.

Dit moment draait ook om jouw bijdrage. Jouw visie en verwachtingen voor de nieuwe omgeving fungeren als de basis voor onze inzet. Maar onze belofte gaat verder dan enkel luisteren. Alle informatie die we tijdens dit gesprek verzamelen, combineren we met onze uitgebreide ervaring en kennis van de snel evoluerende ICT-markt.

In deze fase is nieuwsgierigheid onze brandstof en deskundigheid onze route. We willen de kern van jouw organisatie begrijpen om onze belofte van een succesvolle migratie volledig na te komen. Met die gedachte stippelen we samen de route uit naar de volgende fasen van dit traject.

Kennismaking
GAP Analyse

2. Gap-analyse

Helemaal tevreden met het ICT migratie plan? Dan komt onze enthousiaste IT-consultant bij je langs om jouw ICT-omgeving te verkennen. We peilen je netwerkinfrastructuur, inventariseren hardware-softwareproducten, inspecteren programma’s, checken licenties en struinen door de netwerkbeveiliging.

Voordat je met For All IT in zee gaat, zetten we alles op een rijtje: jouw complete ICT-landschap wordt zorgvuldig in kaart gebracht. Dit stelt ons in staat weloverwogen besluiten te nemen over wat we in de nieuwe ICT-omgeving kunnen behouden en wat we moeten optimaliseren. Met een helder rapport duiken we de diepte in. We brainstormen samen over de bevindingen en geven je advies over het aanpakken van het toekomstige automatiseringsbeheer.

3. Opstellen migratieplan

Tijd voor onze experts om zich te verdiepen in de huidige ICT-omgeving en de gouden route naar de nieuwe omgeving uit te stippelen. Met een op maat gesneden advies leggen we het fundament voor een kraakhelder traject. We analyseren de stappen die nodig zijn om je te verzekeren van zorgeloze ICT migratie. In deze fase zullen we ook afstemmen in welk tijdspad de migratie plaatsvind. Pas wanneer we groen licht krijgen, gaan we vol enthousiasme aan de slag voor de definitieve overgang.

Opstellen migratieplan
Migratie

4. De ICT migratie

Dit is het punt waar ware transformatie plaatsvindt. Je bedrijfsdata wordt zorgvuldig verplaatst naar de cloud, terwijl we printers en computers naadloos overzetten en beheren. De nieuwe omgeving wordt nauwgezet opgebouwd om een vlekkeloze en vrijwel onopvallende livegang te garanderen. Onze expertise komt tot uiting in de effectieve communicatie met softwareleveranciers, het definiëren van rechtenstructuren voor documenten, het inventariseren van gebruikers en het zorgvuldig voorbereiden van de grote migratie. Afhankelijk van de complexiteit introduceren we producten in één geheel of stapsgewijs, met als doel een soepele overgang. Zodra de laatste fase van migratie is voltooid, openen we de poorten naar jouw nieuwe, geoptimaliseerde ICT-omgeving.

5. Nazorg op locatie

ICT migratie heeft impact op de werkwijze en op hoe jouw medewerkers presteren. Goed om kunnen gaan met ICT leidt tot verhoogde productiviteit en meer werkplezier. Om jouw team vol vertrouwen te laten navigeren in de nieuwe digitale omgeving, staan we voor je klaar met nazorg bij jou op locatie. Hierdoor verloopt de overgang soepel en voelen jouw medewerkers zich snel thuis in de nieuwe omgeving.

Nazorg op locatie
Evaluatie na ICT migratie

6. Evaluatie

We eindigen met een evaluatie van het hele ICT migratie project. Ons doel is leren en verbeteren. In een reflectiegesprek beoordelen we het project en bespreken we eventuele openstaande punten. Na livegang blijven we actief. Elk kwartaal zitten we met elkaar om tafel om te kijken waar we kunnen verbeteren. Wij geloven dat deze aanpak jouw bedrijf stap voor stap vooruit zal helpen en het potentieel van jouw medewerkers maximaal benut.

Zorgeloos migreren met For All IT

Zullen we kennismaken?

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Dit formulier wordt beschermd door reCaptcha (privacy en voorwaarden)