ICT migratie

Zo zorgeloos kan overstappen zijn

Bij For All IT begrijpen we dat ICT migratie een uitdagende en complexe onderneming kan zijn. Zo snappen we dat je je afvraagt of jouw organisatie kan blijven draaien tijdens de migratie en of de verandering daadwerkelijk verbetering zal brengen. Daarom gaan wij verder dan alleen migratie. We begeleiden jouw team actief, zodat de verandering succesvol wordt omarmd.

Benieuwd hoe we dat doen? Lees hier hoe wij een zorgeloze migratie regelen, waarbij de bedrijfsactiviteiten ononderbroken blijven.

Geen verrassingen

Het overstappen van dienstverlener doe je niet zomaar en dat begrijpen wij. Daarom hebben we er alles aan gedaan om ICT migratie risicoloos en eenvoudig te maken. Zo ontzorgen wij jou op het gebied van IT beheer. Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op, want dat is waar wij voor zijn.

Zorgeloze ICT migratie in 6 stappen

1. Kennismaking
2. Gap-analyse
3. Opstellen migratieplan
4. De ICT migratie
5. Nazorg op locatie
6. Evaluatie

1. Kennismaking

Bij For All IT beginnen we niet zomaar met ICT migratie. Graag spreken we eerst samen af voor een kop koffie. Samen kijken we in dit gesprek naar de tekortkomingen van de huidige omgeving en bespreken we hoe we deze uitdagingen kunnen omzetten in kansen voor vernieuwing en verbetering. Zo bespreken we samen de reis door jouw project: van ICT vraagstuk tot digitale transformatie.

Dit moment draait ook om jouw bijdrage. Jouw visie en verwachtingen voor de nieuwe omgeving fungeren als de basis voor onze inzet. Maar onze belofte gaat verder dan enkel luisteren. Alle informatie die we tijdens dit gesprek verzamelen, combineren we met onze uitgebreide ervaring en kennis van de snel evoluerende ICT-markt.

In deze fase is nieuwsgierigheid onze brandstof en deskundigheid onze route. We willen de kern van jouw organisatie begrijpen om onze belofte van een succesvolle migratie volledig na te komen. Met die gedachte stippelen we samen de route uit naar de volgende fasen van dit traject.

Kennismaking
GAP Analyse

2. Gap-analyse

Helemaal tevreden met het ICT migratie plan? Dan komt onze enthousiaste IT-consultant bij je langs om jouw ICT-omgeving te verkennen. We peilen je netwerkinfrastructuur, inventariseren hardware- en softwareproducten, inspecteren programma’s, checken licenties en struinen door de netwerkbeveiliging. Voordat je met For All IT in zee gaat, zetten we alles op een rijtje: jouw complete ICT-landschap wordt zorgvuldig in kaart gebracht. 

Dit stelt ons in staat weloverwogen besluiten te nemen over wat we in de nieuwe ICT-omgeving kunnen behouden en wat we moeten optimaliseren. Met een helder rapport duiken we de diepte in. We brainstormen samen over de bevindingen en geven je advies over het aanpakken van het toekomstige automatiseringsbeheer.

3. Opstellen migratieplan

Tijd voor onze experts om zich te verdiepen in de huidige ICT-omgeving en de gouden route naar de nieuwe omgeving uit te stippelen. Met een op maat gesneden advies leggen we het fundament voor een kraakhelder traject.

We analyseren de stappen die nodig zijn om je te verzekeren van zorgeloze ICT migratie. In deze fase zullen we ook afstemmen in welk tijdspad de migratie plaatsvindt. Pas wanneer we groen licht krijgen, gaan we vol enthousiasme aan de slag voor de definitieve overgang.

Opstellen migratieplan
Migratie

4. De ICT migratie

Dit is het punt waar de ware overstap plaatsvindt. Je bedrijfsdata wordt zorgvuldig verplaatst naar de cloud, terwijl we printers en computers naadloos overzetten en beheren. De nieuwe omgeving wordt nauwgezet opgebouwd om een vlekkeloze en vrijwel onopvallende livegang te garanderen.

5. Nazorg op locatie

ICT migratie heeft impact op de werkwijze en op hoe jouw medewerkers presteren. Goed om kunnen gaan met ICT leidt tot verhoogde productiviteit en meer werkplezier. Om jouw team vol vertrouwen te laten navigeren in de nieuwe digitale omgeving, staan we voor je klaar met nazorg bij jou op locatie. Hierdoor verloopt de overgang soepel en voelen jouw medewerkers zich snel thuis in de nieuwe omgeving.

Evaluatie na ICT migratie

6. Evaluatie

We eindigen met een evaluatie van het hele project. Ons doel is leren en verbeteren. In een reflectiegesprek beoordelen we het project en bespreken eventuele openstaande punten. Na livegang blijven we actief. Elk kwartaal zitten we met je om tafel om te kijken waar we kunnen verbeteren, stoppen of doorgaan. Zo helpen wij jouw bedrijf stap voor stap vooruit en wordt het potentieel van je medewerkers maximaal benut.

Zorgeloos migreren met For All IT

Zullen we kennismaken?

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Dit formulier wordt beschermd door reCaptcha (privacy en voorwaarden)