Pentest

Ontdek de kwetsbaarheden en risico’s in applicaties, netwerken en systemen. Zo kan de beveiliging van jouw organisatie naar een hoger niveau worden getild.

Security consultancy

Wat is een pentest?

Pentest is een afkorting voor “penetratietest”. Penetratietesten houdt in dat legitieme (ethische) hackers jouw systeem realistisch onderzoeken. Het neemt als het ware de rol aan van een kwaadwillende hacker. Net als echte criminelen proberen ze op elke mogelijke manier toegang te krijgen tot beschermde gegevens. Uiteraard binnen het afgesproken kader.

Zo ontdekken pentesters kwetsbaarheden en risico’s in applicaties, netwerken en systemen. Zo krijgt je een duidelijk beeld van de risico’s en kwetsbaarheden in de IT-omgeving van jouw bedrijf. Vervolgens kunnen gerichte maatregelen worden genomen om risico’s te beperken en de beveiliging naar een hoger niveau te tillen.

Hoe kan pentesten jouw bedrijf helpen?

De afgelopen jaren merken we dat steeds meer bedrijven behoefte hebben aan penetratietesten voor hun applicaties, netwerken of systemen. Het uitvoeren van dergelijke tests kan een waardevolle aanvulling zijn op het beoordelen van jouw beveiligingsniveau en het aanpakken van risico’s en kwetsbaarheden. Penetratietesten kunnen jouw organisatie veiliger en minder risicovol maken. Het leidt tot verbetering.

Hoe ziet een pentest eruit?

  • Intakegesprek: Bij For All IT begint een pentest altijd met een intakegesprek waarbij de scope (framing) van de pentest wordt bepaald.
  • Verkenning: Tijdens de verkenningsfase brengen ethische hackers mogelijke toegangsdeuren in kaart. De gebruikte infrastructuur en systemen worden in kaart gebracht om gemakkelijk haalbare resultaten te vinden.
  • Aanval: Na de verkenningsfase begint de eigenlijke aanval op de applicatie, het netwerk of het systeem. Ethische hackers proberen toegangsdeuren te vinden, kwetsbaarheden uit te buiten om systemen binnen te dringen en gevoelige gegevens te stelen.
  • Rapportage: In een pentest documenteren ethische hackers alle kwetsbaarheden en bevindingen gecategoriseerd volgens het risicoprofiel van een organisatie. Het resultaat is een beknopt rapport met de belangrijkste conclusies en aanbevelingen waarmee je de beveiliging van jouw organisatie kunt verbeteren. Deze aanbevelingen kunnen vervolgens worden vertaald in concrete maatregelen.

Waarom een pentest bij For All IT?

For All IT beschikt over etische hackers met specialistische vaardigheden die zorgen voor een kwalitatief hoogstaande pentest. IT rapportages en voornamelijk IT security rapportages staan bekend om zijn enorme hoeveelheid afkortingen, niet te begrijpen termen en worden geschreven door techneuten die het liefst in nullen en eentjes communiceren. Onze security specialisten zorgen voor de vertaalslag van de gedetecteerde kwetsbaarheden naar heldere oplossingen zodat jouw organisatie haar security doelstellingen behaalt. Wij begeleiden je van begin tot eind om jouw securityniveau te verhogen naar een volgend level.

Andere bedrijven gingen je voor

“Al jaren is For All IT een betrouwbare en vakkundige partner voor ons in het beheer van onze Progress databases op Linux servers. Bij vragen en alarmeringen wordt er altijd snel gereageerd en er wordt goed met ons meegedacht. Hun inzet voor de klant ligt boven wat je mag verwachten.”

Jaap Roodenburg
, Koninklijke Saan BV
Logo Louwerens & Jaquet Notariskantoor

“For All IT is een betrouwbare ICT partij, zij komen afspraken na. We maken sinds 2016 gebruik van de Juridische Werkplek. Vragen worden direct beantwoord door een vast team van ICT-specialisten die onze omgeving kennen.”

Udo Louwerens
, Notariskantoor Louwerens en Jacquet
Logo Seydlitz Notarissen

“Als modern notariskantoor moeten wij dagelijks kunnen vertrouwen op een goed werkend, snel en betrouwbaar platform. Ook voor de aanschaf van onze hardware hebben wij For All IT de juiste partner gevonden”.

Nicole Broeders
, Seydlitz Notarissen
Logo Doets Reizen

Wij hebben gekozen voor For All IT omdat wij ontzorgd willen zijn en een 100% beschikbaarheid van ons reserveringssysteem als noodzaak zien. Zoals wij onze klanten gemak en zekerheid bieden, vinden wij op onze beurt dit ook bij For All IT terug. Wij hebben gekozen voor een hogere mate van preventie die For All IT ons kan leveren.”

Martijn Tanger
, Doets Reizen
Logo Notaris Weesp

“For All IT heeft samen met Dirict de overgang naar Notarisdossier begeleid en is sinds die overgang onze cloud provider. We hebben in For All IT een betrouwbare ICT partner gevonden, zowel voor de software als voor de hardware. For All IT reageert snel als wij vragen of storingen hebben en denkt mee. For All IT probeert elke wens een oplossing te vinden.”

Martine Boersen
, NotarisWeesp Van Elten Van de Griend Notarissen

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?