Klantverhaal Aqte Notariskantoor

Aqte Notariskantoor

Aqte Notarissen optimaliseert bedrijfsprocessen met de Juridische werkplek van For All IT & Notarissoftwarepakket van Notarisdossier

Aqte Notarissen, voortgekomen uit de samensmelting van twee stadskantoren tot één groot kantoor op 1 juli 2023, staat bekend om haar uitstekende juridische dienstverlening. Patricia Harrison, een notaris met dertig jaar ervaring in het vak, deelt haar inzichten over de overstap van IT dienstverlening naar For All IT & notarissoftwarepakket Notarisdossier

De IT-uitdagingen van Aqte Notarissen

Voor de implementatie van de nieuwe dienstverleningen stond Aqte Notarissen voor diverse uitdagingen. Patricia Harrison, één van de notarissen binnen het kantoor, identificeert de twee belangrijkste problemen: “We merkten dat ons systeem steeds trager werd, en we konden geen passende oplossing vinden.” Dit resulteerde in een verminderde workflow-efficiëntie en veroorzaakte enige frustratie bij medewerkers. Daarnaast ervaarde het team een gebrek aan directe en effectieve ondersteuning, waardoor de oplossingsmogelijkheden voor IT-gerelateerde problemen beperkt waren. “Ons team werd soms doorverwezen naar verschillende partijen, wat de situatie weleens verwarrend maakte,” voegt Harrison toe. Tot slot stond het notariskantoor voor de uitdaging van een fusie. “Met de fusie zijn we overgestapt naar één groot kantoor. De uitdaging lag in het samenvoegen van teams en systemen.”

Een soepele implementatie

De implementatie van de oplossingen verliep soepel, waarbij For All IT en Notarisdossier nauw samenwerkten om de overgang naadloos te laten verlopen. Het doel was duidelijk: een sneller systeem en betere ondersteuning voor alle medewerkers van Aqte Notarissen. Het hele team maakt volop gebruik van de nieuwe systemen en rapporteert een verbeterde workflow. De voordelen van de samenwerking zijn evident. “Onze operationele processen zijn geoptimaliseerd, wat heeft geleid tot een verhoogde productiviteit en klanttevredenheid. De ondersteuning van For All IT en Notarisdossier is fantastisch. Het is een enorme verbetering ten opzichte van onze eerdere ervaringen.”

Een IT oplossing op maat

Om de IT-gerelateerde uitdagingen bij Aqte Notarissen te verhelpen, heeft For All IT de Juridische werkplek aangeboden. De Juridische werkplek is een Managed dienstverlening die volledig is afgestemd op het Notariaat en Advocatuur. Hierbij hebben we moderne IT-oplossingen en integraties toegepast om Aqte Notarissen te ondersteunen in hun streven naar efficiëntie en betrouwbaarheid. Door middel van onze Managed Services krijgt Aqte Notarissen de kans om zich te laten ontzorgen op het gebied van IT, waardoor ze zich volledig kunnen concentreren op hun kerntaken.

Het middelpunt van de Managed dienstverlening is de Modern Workplace. Dit is een op maat gemaakte werkplek die medewerkers in staat stelt om veilig en flexibel samen te werken, ongeacht waar ze zich bevinden of welk apparaat ze gebruiken.

Onze samenwerking

Het vooruitstrevende vermogen en de toekomstgerichte visie van beide partijen binnen de notariële sector springen eveneens in het oog, zoals Harrison benadrukt: “Notarisdossier heeft ons enorm geholpen met het opstellen van de eerste digitale akte. Ze waren zelfs aanwezig om ervoor te zorgen dat alles soepel verliep.” De rol van For All IT was eveneens van onschatbare waarde, zoals Harrison onderstreept: “Zonder hun hulp zou het passeren van de eerste digitale akte niet mogelijk zijn geweest.”

Al met al heeft de samenwerking met For All IT en Notarisdossier Aqte Notariskantoor in staat gesteld haar bedrijfsprocessen te optimaliseren en haar concurrentievermogen te versterken. “Ik zou For All IT en Notarisdossier zonder aarzeling aanbevelen aan andere bedrijven in de juridische sector. De positieve ervaring en merkbare verbeteringen maken deze aanbeveling overtuigend.”

Conclusie

Door de samenwerking met For All IT en Notarisdossier heeft Aqte Notarissen haar bedrijfsprocessen geoptimaliseerd en haar concurrentievermogen versterkt. De naadloze integratie en effectieve ondersteuning hebben bijgedragen aan een positieve ervaring en blijvend succes voor het notariskantoor.

Wat kunnen we voor jou betekenen?